Esküvői kompozíciók, díszítések

Az egyik legszebb és legbelsőségesebb virágos ünnep, üzleti és munka szempontjából egyaránt. Tökéletes szakértelmet, precíz, letisztult alkotást igényel. Négy kategóriára osztottuk, színvilág, belső hangulat szempontjából a rendelkezésre álló esküvői fotóinkat.

Kapcsolódó cikkek:
Esküvő Kiállítás 2009.
Esküvői csokrok, kiegészítők

Készülőben:
Templomdszítés
Polgármesteri Hivatal díszítés
Rendezvényhelyszín díszítés
Menyasszonyi kocsi díszítés

Temperamentumos, modern, extravagáns

Ahol modern, experimentális stílus jegyek vélhetőek felfedezni. A merész vonalvezetések, karakteres növény anyagok és a különleges technikai megoldások kerülnek előtérbe. A csokrok formája lehet kerek tömött csak virág anyag felhasználásával, különleges kellék anyaggal (színes dekor drót, különböző gyöngyök, kagylók, csigák, marabu vagy más tollak) felhasználásával. Lehetnek a csokrok hosszú elnyújtott formák, vonalas-grafikus vagy casckád stílusok a viráganyaga rendkívül sokoldalú. Az ismertebb virágok közül: rózsa, hortenzia, fehér vagy színes calla, frézia, tulipán de akár szegfű is lehet. A karakteres vagy kevésbé ismert virágok közül: Orchidea, Ornitogallum, Anthurium.

Színeik díszeknek a merész ciklámen, lila, rózsaszín, bordó és árnyalataik.

Romantikus, légies, könnyed, elegáns

Ebbe a kategóriába elsősorban a fehér, törtfehér, ekrü, zöld szín és árnyalatait sorolnám. Igazi esküvői hagulatott idéz elő. A csokrok egyszerű kerek, laza vagy csepp formájúak. A virág és zöld anyag egyformán használandó sok kellékkel (gyöngy, szatén szalag, organza anyag). Virágaik természetesen a rózsa, orchidea, calla. Ilyen hangulatú esküvőknél jellemző a templomi szertartás. Ezekhez a díszekhez leginkább a nagy felületű karakteres virágok a megfelelőek (kardvirág, krizanténum, gerbera). Fontos a nagyság, a látványos elkészítés és a tartóság. A templomi dekorációnál tudnunk kell, hogy milyen vallású templomban vagyunk, mik a szokások és mi az engedélyezett. Az Úr asztalát ill. az oltárt minden esetben szükséges dekorálni, hiszen ott történik a szertartást. A pad oldal díszeivel különleges hatást tudunk elérni. Szóval fontos, hogy szakember segítségét kérjük ki a munkához.

Vidám, tüzes, meleg, meghitt

Ezt a hangulatú kollekciót egy mediterrán alkatú menyecskének ajánljuk. Rendkívül sokoldalúak a lehetőségek. A csokor formáit illetően a kerek stílusban a dekoratív, -struktúra, -biedermeier az ajánlott. Technikailag a virágkötő sok virággal és kevés zölddel dolgozik, ezáltal a kompozíciónak tömött jellege formálódik ki. Színeik a vidám, tüzes, vibráló narancs-piros-bordó-barack. Virágai az apró kis fejű növények: rózsa, spray rózsa, mini szegfű, Ornithogalum, Santini- Stalion krizanténumok. Ezeknek a színeknek és virágoknak a kombinációjával olyan összhatást tudunk elérni, amivel az egész ünnepi est hangulatát befolyásoljuk, tehát az eredmény határtalan jókedv és vidámság és mosolygós ifjú pár.

Törékeny, klaszikus, egyszerű, ünnepélyes, finom

Ebben a kollekciókörben a legfontosabb az egyszerűség. Letisztult formák és virág centrikus munkák. Ehhez a kollekcióhoz egy bájos, mosolygós szőkés, kék szemű, törékeny kis mennyasszonyt lehet elképzelni. Színei a krém sárga, barack, tört fehér, halvány rózsaszín. Virágaik rózsa, orchidea fajták, Ornithogalum, tulipán, frézia, krizanténum fajták stb. Természetesen a teljes kollekció is ezt a színvilágot ismétli, meg a kitűzök, fejdíszek, koszorús csokrok, eldobós csokor, szülői köszöntő csokrok, kocsidísz, terem dekorációk. Ez a kollekció sorozat vanatkozik az előző három kategóriára is. Így válik teljes összhanggá az ünnepi est.

 

1167545

Erika Virágszalon Békéscsaba Bartók Béla út 6. (66) 442-763 Az oldalt készítette: Cubase Webstúdió 2007-2015. Az ajánlott felbontás: 1024x768